U trendu

Bilčik: Posrednici EP u Beogradu možda već u julu

BRISEL – Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da su posrednici Evropskog parlamenta Tanja Fajon, Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i on spremni da dođu u Srbiju i nastave sastanke u okviru Međupartijskog dijaloga čim to dozvoli zdravstvena situacija.

”Znamo da je vreme od velike važnosti i radimo sve što možemo kako bismo dobili dozvolu da doputujemo u Beograd sledećeg meseca”, rekao je Bilčik za Tanjug.

Dodaje da se u ovom trenutku preko video konfrencija nastavljaju razgovori posrednika EP i različitih sagovornika uključenih u Međupartijski dijalog u Srbiji.

”Prvo smo razgovarali s parlamentracima i drugim političkim akterima, a sada smo u razgovorima s predstavnicima civilnog društva i radnim grupama zaduženim za popravaljnje izbornih uslova”, navodi Bilčik.

On za Tanjug najvljuje da će ove nedelje razgovarati i s vladinoim Radnom grupom zaduženom za koordinaciju s Kancelarijom OEBS-a zaduženom za demokratkse institucije i ljudska prava (ODIHR) koja nadgleda sporovođenje izbora i daje preporuke za ispravanje nedostattaka u izbornom procesu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.