U trendu

Biškek: Tadžikistanske snage granatirale kirgistanska sela

MOSKVA – Još jedan oružani incident dogodio se na delu kirgistansko-tadžikistanske državne granice u kojem je jedan kirgistanski vojnik ranjen, a jedno kirgistansko selo je gađano iz minobacača, saopštila je danas granična služba državnog komiteta za nacionalnu bezbednost Kirgistana (DKNB).

„Oko 21.17, tokom pregovora graničnih predstavnika Kirgistana i Tadžikistana, tadžikistanski graničari koji su stigli na mesto incidenta kao pojačanje otvorili su vatru na pripadnike pogranične službe DKNB“, saopštila je pres služba DKNB, prenosi agencija Interfaks.

U saopštenju se navodi da je nedugo potom usledio i drugi okršaj koji je trajao oko 30 minuta i tada je jedan kirgistanski vojnik zadobio prostrelnu ranu.

Tadžikistanska strana potom je počela minobacačko granatiranje kirgistanskog sela Dostuka.

„Granična služba Kirgistana poziva svoje tadžikistanske kolege da spreče eskalaciju situacije na zajednički čuvanoj granici i da prekinu granatiranje civila“, navodi se u saopštenju kirgistanske granične službe koja je precizirala da se oružani incident dogodio na delu kirgistansko-tadžikistanske državne granice u regionu Batken u Kirgistanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.