U trendu

Bivši operativac ANB pronađen mrtav u stanu u Podgorici

PODGORICA – Bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Luka Bulatović pronađen je mrtav u jednom stanu, u podgoričkom naselju Momišići, potvrđeno je nezvanično podgoričkim Vijestima.

Prema tim informacijama, najverovatnije je reč o samoubistvu, na šta ukazuje činjenica da je navodno pronađeno oproštajno pismo. Uprkos tome, tim predmetom sada rukovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

„Postoji osnovanja sumnja da je počinjeno delo iz naše nadležnosti“, rekao je Vijestima sagovornik iz tužilaštva kojim rukovodi Milivoje Katnić.

On nije precizirao o čemu je reč. Uviđaj je u toku. Bulatović je tokom februara u svojstvu građanina davao iskaz u Specijalnom policijskom ođeljenju, a u sklopu istrage SDT-a zbog nezakonitog praćenja i prisluškivanja političara i novinara…

Optužnica u tom slučaju podignuta je protiv doskorašnjeg šefa tajne službe Dejana Peruničića i službenika ANB-a Srđana Pavićevića.

Bulatović je bio dugogodišnji visokopozicionirani operativac službe, a smenjen je nakon dolaska Dejana Vukšića na čelo Agencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.