U trendu

Bivši predsednici SAD u spotu za vakcinaciju, bez Trampa

VAŠINGTON – Iz američke neprofitne organizacije „Ad Council“ najavljeno je da će bivši američki predsednici Barak Obama, Džordž V. Buš, Bil Klinton i Džimi Karter poslati poruku javnosti kroz njihova dva snimljena spota u cilju nacionalne promotivne kampanje za vakcinu protiv kovid-19 u kojima učestvuju zajedno sa svojim suprugama, prenosi Rojters.

„Nauka je jasna. Vakcine će zaštititi vas i one koje volite od ove opasne i smrtonosne bolesti“, izgovara predsednik Buš u jednom od promotivnih spotova za imunizaciju sa Obamom i Klintonom, pozivajući Amerikance da se vakcinišu, navodi agencija.

Rojters prenosi da drugi promotivni spot prikazuje svakog od predsednika sa svojom suprugom kako uz sve epidemiološke mere zaštite primaju vakcine protiv Kovid 19, a Karter poziva Amerikance da slede njihov primer.

Primetno je da u ovim spotovima za vakcinu, koje je napravila „Ad Council“, ne učestvuju bivši predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija, a na pitanje agencije o Trampovom odsustvu portparol organizacije je rekao je da je jedan od spotova snimljen tokom inauguracije predsednika Džoa Bajdena u januaru, kojoj Tramp nije prisustvovao.

Portparol je dodao da je Tramp svoj doprinos ovoj kampanji dao nedavno kada je savetovao Amerikance da prime vakcinu nakon što se i sam imunizovao protiv Kovid 19, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.