U trendu

Blizanci pande Huan Huan su živahni, ružičasti u punački

PARIZ – Džinovska panda Huan Huan koju je Kina „pozajmila“ Francuskoj dobila je danas blizance, objavio je francuski zoološki vrt, dodajući da su mladunci „veoma živahni, ružičasti i punački“.

„Huan Huan se jako dobro brine o njima. Uzela ih je u usta da ih liže i očisti. Možemo da čujemo tihi plač“, navodi se u saopstenju zoološkog vrta.

Zoološki vrt Boval koji se nalazi južno od Pariza, saopštio je da su blizanci rođeni noćas i da su teški 149 i 129 grama, prenosi AP.

Panda Huan Huan i mužjak Juan Dži borave u Bovalu na desetogodišnjoj pozajmici iz Kine sa ciljem da se istaknu dobre veze sa Francuskom.

Blizanci imaju starijeg brata Juang Menga, koji je rođen u Francuskoj 2017. godine.

Kako se navodi, ženka pande Huan Huan i mužjak Juan Dži počeli su parenje u martu, ali su veterinari obavili i veštačku oplodnju kako bi omogućili što veću šansu za trudnoću, jer džinovske pande imaju poteškoće u razmnožavanju, a njihovu trudnoću je teško pratiti.

Imena novorođenih pandi znaće se za 100 dana, dok će oni u Francuskoj provesti nekoliko godina, pre nego što budu poslati u nazad u Kinu, saopštio je zoološki vrt.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.