U trendu

Blumberg: Sledeći sukob NATO i Rusije je na Balkanu?

Uhapšeno 12 osoba zbog imovinskih delikata

BEOGRAD, 14. decembra (Tanjug) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija 12 osoba, saopštio je danas MUP.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još četiri osobe.

Svi oni sumnjiče se da su izvršili 38 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

U Užicu je uhapšen Ž.T. (40) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara. Sumnja se da je on ženu od 30 godina, nakon smrti njenog oca, doveo u zabludu da će sa nje i njene majke skinuti crnu magiju, zbog koje je navodno preminuo njen otac.

Na taj način je, kako se sumnja, u periodu od 2015. do 2018. godine pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.479.200 dinara.

Policija je osumnjičenog uhapsila nakon preuzimanja paketa od oštećene, u kojem se nalazio unapred obeležen novac u iznosu od 4.422 evra i predmeti koji pripadaju oštećenoj. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađeno je još 56 paketa koje mu je oštećena predavala kako bi skinuo crnu magiju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

U Zrenjaninu su uhapšeni R.M. (35) i U. D. (28) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo prevara i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija je u Požarevcu uhapsila L.B. (20) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

U Užicu su uhapšeni R.R. (50) i S.M. (24) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo krađa.

Sumnja se da su oni u toku noći ušli na neobezbeđeno gradilište i zgradu u izgradnji na Zlatiboru i iz hodnika i dva apartmana ukrali razne vrste alata, opremu za građevinarstvo i inventar za adaptiranje apartmana.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Policija je u Čačku uhapsila S.P. (27) i M.Č. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo u pokušaju. Oni su pokušali da opljačkaju menjačnicu. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni tužiocu.

U Jagodini je policija, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara.

Sumnja se da je on od avgusta do oktobra ove godine dvanaestoro oštećenih doveo u zabludu da će im obezbediti vizu i radne papire, kao i posao u Švedskoj, za novčanu naknadu od po 600 evra.
Oštećeni su na tekući račun osumnjičenog uplatili ukupno 651.800 dinara.

Beogradska policija je, po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv muškarca (40) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri krivična dela teška krađa.

Sumnja se da je on od oktobra do novembra na teritoriji Voždovca obijao ulazna vrata poslovnih prostorija iz kojih je krao novac, mobilne telefone i druge vredne predmete.

Policija u Beogradu podnela je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv muškarca (44), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je on 7. decembra ove godine, kao radnik jedne firme, ušao u zgradu i dok je čistio ispred stana na trećem spratu, ispod otirača pronašao ključ, ušao u stan i iz komode u spavaćoj sobi ukrao novac i satove.

U Jagodini je podneta krivična prijavu u redovnom postupku protiv devetnaestogodišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo. Sumnja se da je on 16. novembra u Jagodini ispred jedne teretane presreo dvadesetsedmogodišnjeg muškarca, više puta ga udario u glavu i telo, a potom mu ukrao ključ od automobila, mobilni telefon i ranac.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca, starosti 36 i 42 godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 10 krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da su oni početkom decembra provaljivali u vikendice u vikend naselju na reci Savi, odakle su krali razne predmete, alat, tehničke aparate, plinske boce, pribor za pecanje i drugo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar