U trendu

Bogavac (SNP): Demokrate i DPS ruše aktuelnu vladu

PODGORICA – Predsednik Opštinskog odbora SNP Berane Tihomir Bogavac tvrdi da će Demokrate glasati za obaranje vlade premijera Dritana Abazovića i na taj način, kako kaže, resetovati DPS Mila Đukanovića, poništiti Temeljni ugovor i sprečiti ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan.

Bogavac je to rekao pozivajući se na svoja saznanja i ukazao da je SNP ostala dosledna u svojim obećanjima i svojim stavovima, što je i pokazano više puta.

“Prema saznanjima, Demokrate će glasati za obaranje 43. Vlade Crne Gore i na taj način resetovati DPS, poništiti Temeljni ugovor, ponovo uspostaviti neprijateljski odnos prema Srbiji, sprečiti ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan, zaustaviti evropski put Crne Gore. Ovim činom bi Demokrate opet, po ko zna koji put, sprečile izbor članova Sudskog saveta i na taj način usporile suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije protiv kojih se ova vlada itekako borila”, kazao je Bogavac, preneo je podgorički portal CdM.

Ukazao je da se sve vreme govorilo da je SNP ulaskom u manjinsku vladu izdala izbornu volju građana od 30. avgusta 2020.

“Potpisivanjem Temeljnog ugovora dokazali smo da smo jedino služili volji građana Crne Gore, sada nam je svejedno. Mi smo jedan od naših prioriteta ispunili i ponosni smo na to“, kazao je Bogavac.

Dodao je da nikakko ne treba zabofaviti da je DPS istakao da je prioritet nad njihovim prioritetima rušenje aktuelne vlade, a potom i poništavanje Temeljnog ugovora sa SPC, a u tome će im, kaže, pomoći Demokrate.

Prema njegovim rečima i odnosi sa Srbijom biće vraćeni na staro.

“Naše bratske odnose sa Srbijom narušio je Milo Đukanović, DPS i njihovi sateliti, ali Joković i Abazović nakon toliko vremena su uspeli da ih obnove i poprave, sada ćemo se, delovanjem DPS-a i njihovih satelita, vratiti na isto! Pa pitam sada, ko je satelit Demokratske partije socijalista, ko je izdajnik, ko se sve vreme koleba u donošenju odluka i iskazivanju stavova”, upitao je Bogavac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.