U trendu

Bogdanović tvrdi da Milatovića u drugom krugu čeka ubedljiv poraz

PODGORICA – Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović poručio je danas predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću da ne zavarava javnost, ali ni sebe, jer ga, kako tvrdi, 2. aprila čeka ubedljiv poraz.

Bogdaoviću je kritikovao Milatovića zbog toga što se, kako kaže, proteklih dana obraćao i auditorijmu u susedstvu s namerom da „izmišljotinama i mitovima impresionira jedine koji su tamo oduševljeni njime – osvedočenim ekstremima, nacionalistima i ruskim pionima koji od nedelje veličaju njegov izborni rezultat“.

„O tome da za trideset godina nije urađeno ništa kredibilno, Milatović može govoriti samo delu javnosti u susednoj državi, onom koji je nacionalno obojen i koji ne može da preboli nezavisnost Crne Gore. Jer, šta je onda kredibilno ako nije upravo ta obnova nezavisnosti, čuvanje mira u Crnoj Gori u najtežim vremenima, implementacija građanskog koncepta, pristupanje NATO-u, dovođenje države do statusa lidera u evropskim integracijama – što je urušila upravo vlada u kojoj je bio Milatović“, naveo je Bogdanović.

Generalni direktor DPS tvrdi da o Milatoviću i o tome u kojoj meri on zaista baštini građansku politiku, možda najbolje govori to što je u apsolutno svim sredinama u kojima žive manje brojni narodi doživio debakl.

„A, još veći ga čeka 2. aprila“, tvrdi Bogdanović i dodaje:

„Od toga je jedino znakovitije to što Milatovića podržavaju sve konzervativne strukture u Crnoj Gori – kao i one najsitnije proruske stranke, koje su mu već zdušno pružile podršku“.

Bogdanović kaže da o Milatovićevom znanju i uspesima „najgore vlade u istoriji u kojoj je bio apostol najbolje govori danas katastrofalna situacija sa lekovima i stanjem u zdravstvu, koja je direktan proizvod njihovog programa nastalog na stranoj adresi“.

„Zato, neka Milatović ne zavarava javnost, ali ni sebe – drugog aprila čeka ga ubedljiv poraz, pa će onda imati dovoljno vremena da osmišljava buduće zajedničke korake sa ostatkom konzervativnih i destruktivnih partnerskih političkih struktura“, naveo je Bogdanović, prenelii su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar