U trendu

„Bomba“ iz Vašingtona: Objavljen izveštaj o Trampu i Rusiji koji je čekala cela Amerika (video)

Ministarstvo pravde SAD je objavilo zaključke izveštaja specijalnog tužioca Roberta Mjulera, koji je došao do toga da američki predsednik Donald Tramp nije prekršio zakon i da nije bilo zavere između Moskve i izbornog štaba Donalda Trampa za vreme predizborne kampanje 2016. godine.
Istraga Mjulera se svodi na zaključak da Trampov štab nema nikakve veze sa hakovanjem kompjutera članova Demokratske partije. U izveštaju se tvrdi da je Rusija pokušavala da utiče na izbore u SAD 2016. godine preko „Agencije za internet-istraživanja“ i hakerskim napadima.

Mjuler je dodao da njegov izveštaj o „ruskom slučaju“ ne sadrži zaključak da je Tramp prekršio zakon, ali ga i ne opravdava. On ne daje jasan odgovor na pitanje da li je Tramp ometao rad pravosuđa.

Ministarstvo pravde će doneti odluku o objavljivanju novih informacija iz Mjulerovog izveštaja nakon što se uveri da to neće biti protiv zakona. Portparol predsednika Rusije  Dmitrij Peskov je izjavio da Kremlj nije upoznat za rezultatima Mjulerove istrage.

Istragu o navodnom mešanju Rusije u američke izbore, kao i o navodnim vezama Donalda Trampa s Rusijom, vode specijalni tužilac Robert Mjuler, kao i oba doma Kongresa SAD. Rusija je više puta odbacivala optužbe da je pokušala da utiče na izbore u SAD, a Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)