U trendu

Borelj od 13. do 16. marta u Severoj Makedoniji, Albaniji, BiH

SARAJEVO – Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednost i potpredsednik Evropske komisije, Žosep Borelj, od 13. do 16. marta posetiće Severnu Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu.

Borelj će u poneđeljak boraviti u Skoplju, gde će imati sastanke sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim, ministrima spoljnih poslova i odbrane, predsednikom Sabora Talatom DŽaferijem i čelnicima poslaničkih klubova, prenosi portal Klix.ba.

Visoki predstavnik će održati pres konferenciju s premijerom Kovačevskim u 12 sati.

On će učestvovati i na događaju na kojem će predstavnici civilnog društva i omladinskih organizacija predstaviti svoj rad na doprinosu Zapadnog Balkana Konferenciji o budućnosti Evrope.

Borelj će u utorak otputovati u Albaniju i u Tirani se sastati sa premijerom Edijem Ramom.

Razgovaraće i s drugim predstavnicima albanskih vlasti i civilnog društva i posetiti restauratorske radove koji su u toku na mozaiku Nacionalnog istorijskog muzeja, koji je obnovljen u okviru pomoći EU za oporavak nakon zemljotresa.

Borelj će u sredu boraviti u Sarajevu, gde će najprije posetiti operaciju EUFOR-a Altea, čiji je kapacitet na terenu nedavno skoro udvostručen.

Potom će se sastati sa vlastima BiH, predstavnicima opozicije i civilnog društva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar