U trendu

Borelj: Za BG ključni normalizacija odnosa sa PR i usklađivanje sa politikom EU

MINHEN – Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj naveo je danas, nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su predlog EU o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i usklađivanje sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politkom (CFSP) ključni za evropski put Srbije.

„Susreo sam se sa predsednikom Srbije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, uoči dijaloga na visokom nivou na kojem ću biti prisutan 27. februara. Razgovarali smo o potrebi da se napreduje povodom predloga o normalizaciji odnosa sa Kosovom i važnosti usklađivanja Beograda sa CFSP. Obe stvari su ključne na putu Srbije ka EU“, napisao je Borelj na Tviteru.

Nešto ranije, predsednik Srbije objavio je na Instagramu da je tokom razgovora „snažno zamereno“ što Beograd nije uveo sankcije Rusiji.

„Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovori se uskoro nastavljaju“, naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.