U trendu

Božović: URA da se jasno odredi želi li kompromis

PODGORICA – Poslanica Demokratskog fronta (DF), Jelena Božović pozvala je danas GP URA Dritana Abazovića da se jasno odrede da li žele kompromis sa aktuelnom parlamentarnom većinom i poručila da bi poštenije bilo da su, kako je rekla, to uradili još 30 avgusta prošle godine.

„URA se više ne može skrivati ni iza međunarodne zajednice nakon podrške predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da DF uđe u vladu i da se izborna volja građana mora poštovati“, rekla je Božinović.

Istakla je i da nametanje svoje volje koju sprovode tri poslanika u odnosu na 38 poslanika većine nije demokratija, već autokratija.

Božović je poručila da je vlada u kojoj bi učestvovali politički predstavnici svih stranaka koje čine parlamentarnu većinu i kojima su građani na izborima dali poverenje, jedino rešenje da se izađe iz političke krize koja se reflektuje na sve sfere društva.

Na taj način bi se, navela je, jasno znalo ko je odgovoran za ono što jeste ili nije učinjeno i dodala da „projekat URE i koncerna Vijesti zvani ekspertska vlada nije dao gotovo nikakve rezultate u proteklih godinu dana“. Istakla je da suštinski ništa novo, drugačije i bolje nije urađeno u odnosu na bivšu vlast.

Nastavljeni su, kazala je, uglavnom isti projekti i ista spoljna politika kakvu je vodio DPS.

“Umesto da kriminalna organizacija Mila Đukanovića i njegovih partijskih saradnika na svim nivoima bude uništena, njima je u proteklom periodu data mogućnost da ojačaju i da se ponašaju bahato do te mere da još uvek predstavljaju opasnost po celo društvo”, saopštila je Božović.

Istakla je da je problema mnogo i da se oni, kako je kazala, moraju rešavati sa vrha.

“Ova vlada nema kapacitet da se sa tim izbori. Ova parlamentarna većina ne može da daje legitimitet takvoj vladi i to je jedan začarani krug iz koga pod hitno moramo izaći”, istakla je.

Božović je kazala da u Crnoj Gori postoji jedan opšti haos, sve stoji, sve čeka, a zbog toga najviše trpe građani.

“Toga su konačno postali svesni svi koji čine novu vlast, osim URE kojoj je izgleda ovaj haos odgovarao jer su u toj konfuziji jedini imali političkog predstavnika i ministre u vladi koji su kontrolisali i sprovodili svoj politički program potcenjujući pritom sve ostale”, rekla je Božović, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.