U trendu

Branson odložio let u svemir zbog koncerta za Venecuelu

Britanski milijarder Ričard Branson rekao je da je odložio probni let u svemir koji je iz Kalifornije trebalo da izvede njegova kompanija Virdžin Galaktik, kako bi se pridružio desetinama pop umetnika iz Latinske Amerike na koncertu u kolumbijskom gradu Kukuti.

Branson je rekao da se nada da će koncert, koji je organizovao kako bi se prikupila pomoć za Venecuelu, ubediti vojnike da otkažu poslušnost predsedniku Nikolasu Maduru i dozvole isporuku humanitarne pomoći koja stoji na granici s Kolumbijom.

Dodao je da su on i njegov prijatelj, preduzetnik iz Kolumbije, došli na ideju da organizuje koncert tokom telefonskog razovora sa opozicionim liderom Huanom Gvaidom, koji se proglasio za privremenog predsednika Venecuele, i s njegovim političkim mentorom Leopoldom Lopesom, preneo je AP.

„Oni ljudi koji misle da je Venecuela utopija i da Venecuela ne pati trebalo bi da dođu ovde danas i da pitaju ljude zašto odlaze iz zemlje“, rekao je Branson na konferenciji za novinare u Kukuti.

Koncert koji je u Kolumbiji organizovao britanski milijarder podsetio je na nekadašnji Lajv ejd iz 1985. godine, kada su muzičari pevali za pomoć Africi.

Na koncertu učestvuju desetine muzičara, uključujući zvezde latino rok muzike, dok je Madurova socijalistička vlada obećala trodnevni festival pod nazivom „Dalje ruke od Venecuele“.

Branson je postavio cilj da prikupi 100 miliona dolara za 60 dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.