U trendu

Brazil: Priznanje otpravnici poslova u ambasadi Srbije

BRAZILIJA – Otpravnici poslova u Ambasadi Srbije u Brazilu, Jeleni Blažević, uručeno je priznanje „Diplomata godine 2022“, koje joj je za odličnu saradnju sa predstavnicima brazilskih medija dodelilo Udruženje novinara Brazila iz oblasti spoljne politike i diplomatije (ABRAJINTER), saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako se navodi, predsednica Udruženja Fabiana Cejhan istakla je značaj saradnje državnih institucija sa predstavnicima medija, posebno naglasivši ostvarene aktivnosti Jelene Blažević tokom protekle i ove godine u oblasti javne diplomatije, kao i konstantnu spremnost i otvorenost Ambasade Srbije na taj vid saradnje.

Blažević je informisala o olakšicama Vlade Srbije uvedenih kao podsticaj stranim ulaganjima, naglašavajući značaj aktuelnih sporazuma o slobodnoj trgovini koji omogućavaju plasman dobara proizvedenih u Srbiji na treća tržišta od preko 1,3 milijardi potrošača.

Pored predstavnika medija, događaju su prisustvovali i predstavnici Federalne vlade Brazila i Vlade federalnog distrikta za saradnju sa medijima, kojima je Blažević predstavila kulturno-istorijske karakteristike i ekonomska postignuća Srbije u prethodnom periodu.

Titula „Diplomata godine“ prošle godine je dodeljena zamenici šefa Delegacije EU u Brazilu Ani Beatriz Martins.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.