U trendu

Bregu zahvalila Vladi Srbije na podršci Regionalnom savetu za saradnju

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa generalnom sekretarkom Regionalnog saveta za saradnju Majlindom Bregu koja je zahvalila Vladi Srbije na podršci koju pruža radu Saveta.

Bregu je, kako se navodi u saopštenju, posebno naglasila značaj sporazuma koji su, uz asistenciju Saveta, potpisani na Samitu Berlinskog procesa 3. novembra 2022. godine i izrazila nadu da će njihova ratifikacija u Srbiji biti uskoro okončana i da će oni biti u punoj primeni do oktobra, kada je planiran naredni Samit Berlinskog procesa u Tirani.

Ministarstvo podseća da je reč o tri sporazuma – Sporazumu o putovanju sa ličnim kartama, Sporazumu o priznavanju fakultetskih diploma i Sporazumu o priznavanju licenci lekara, stomatologa i arhitekata.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić naveo je da je regionalna saradnja jedan od naših spoljnopolitičkih prioriteta i dodao da će Srbija i dalje, kao i do sada, biti iskren i konstruktivan partner Regionalnom savetu za saradnju.

Takođe, izrazio je podršku radu Saveta i generalnom sekretaru Bregu i ukazao da Srbija veoma ceni saradnju koju Savet ima sa EU i da smatra da saradnja u kontekstu evropskih integracija treba da ostane ključni faktor političkog delovanja i cilj Regionalnog saveta za saradnju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.