U trendu

Brenson čestitao Bezosu na letu u svemir: Impresivno!

LOS ANĐELES – Britanski milijarder Ričard Brenson čestitao je danas Džefu Bezosu na letu u svemir, koji je ocenio kao impresivan.

„Odlično obavljeno Blu Oridžin, Džefe, Mark Veli i Olivere. Impresivno! Sve najbolje celoj posadi od mene i mog tima u Virdžin Galaktik“, napisao je na Tviteru Brenson, koji je i sam 11. jula obavio let u svemir.

Najbogatiji čovek na svetu DŽef Bezos i troje članova posade bezbedno su se danas vratili na Zemlju nakon 11 minuta koliko je trajao njihov let u svemir.

Na brodu su sa Bezosom bili brat Mark, avijatičarka Veli Fank (82) i tinejdžer koji je nedavno završio srednju školu Oliver Dimen (18), kao najstarija i najmlađa osoba koje će stići do svemira, prenosi BBC.

Bezosova poseta svemiru je usledila samo devet dana nakon što je Brenson izveo let do svemira u sopstvenom raketnom avionu.

Reč je žestokoj konkurentskoj bici između Bezosove kompanije Blue Origin i Brensonove Virdžin Galactik, koje nastoje da iskoriste potencijalno unosno tržište svemirskog turizma, koje će, prema procenama švajcarske banke UBS, godišnje vredeti oko tri milijarde dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.