U trendu

Brisel: Borelj bez reči o Crnoj Gori, Fajon kritična prema Podgorici

BRISEL – Šef diplomatije EU Žozep Borelj danas na konferenciji za novinare u Briselu nije rekao da li je Savet za spoljnu politiku Saveta EU raspravljao o situaciji u Crnoj Gori i šta je zaključio, dok je ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon izjavila da Crna Gora od najuspešnije zemlje na putu ka EU postaje zemlja koja je problem, prenose Vijesti.

„Posredstvom svih kanala komuniciramo sa predstavnicima političkih partija i poručujemo im da je ovo šesti pokušaj koji mora da uspe, inače će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta“, naglasila je Fajon, ističući da je izbor sudija Ustavnog suda ključno pitanje.

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je novinarima da je prilikom poslednje posete Crnoj Gori preneo poruku o važnosti rešavanja ustavne krize i potrebi da se što brže imenuju sudije Ustavnog suda Crne Gore.

Situacija u Crnoj Gori bila je na dnevnom redu današnje sednice pod stavkom tekuća pitanja, pored Irana, Jermenije, Avganistana, Venecuele i Etiopije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar