U trendu

Britanija: Bitka za Slavjansk sledeće ključno ratište

KIJEV – Bitka za Slavjansk će verovatno biti sledeće ključno ratno poprište u borbi za Donbas, pošto su se ruske snage približile na 16 kilometara od ovog grada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije, prenosi Gardijan.

Ruske snage se sada verovatno nalaze oko 16 km severno od Slavjanska, navodi se u najnovijem izveštaju britanske obaveštajne službe.

Postoji realna mogućnost da će bitka za Slavjansk biti sledeća ključna tačka u borbi za Donbas, dok Rusija nastavlja da konsoliduje svoju kontrolu nad Lisičanskom i Luganskom, dodaje se u izveštaju.

Na severu, Moskva je usmerila većinu preostalih raspoloživih jedinica iz istočne i zapadne grupe snaga na nastavak ofanzive u pravcu Izjuma, gde su tokom prošle nedelje, ruske snage najverovatnije napredovale do još pet kilometara suočene sa izuzetno odlučnim ukrajinskim otporom, navodi se u saopštenju britanskog ministarstva, prenosi Gardijan.

Najmanje dve osobe su poginule, a sedam je povređeno kada su ruske snage granatirale Slavjansk u regionu Donjecka, saopštio je u utorak načelnik ukrajinske donjecke regionalne vojne administracije Pavlo Kirilenko, preneo je CNN.

„Rusi ponovo namerno napadaju mesta na kojima su okupljaju civili. Ovo je čisti terorizam“, napisao je Kirilenko u Telegramu, uz poziv stanovništvu da se evakuiše.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar