U trendu

Britanija o Ukrajini: Veći deo Soledara pod ruskom kontrolom

LONDON – Ruske trupe i plaćeničke formacije grupe „Vagner“ najverovatnije drže pod kontrolom veći deo grada Soledara u istočnoj Ukrajini, nakon napretka koji su ostvarile u poslednja četiri dana, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane u redovnom obaveštajnom izveštaju.

Zvaničnici u Kijevu su saopštili da je Moskva pojačala napade na Soledar u regionu Donbasa, koji se nalazi nekoliko kilometara od Bahmuta, i da ukrajinske snage pružaju snažan otpor, a da su obe strane pretrpele teške gubitke.

U izveštaju britanskih obaveštajaca se navodi da „ruske snage zauzimanjem Soledara vrlo verovatno pokušavaju da opkole Bahmut sa severa i da poremete ukrajinske linije komunikacije“, prenosi Rojters.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je juče da je otpor ukrajinskih snaga u borbi protiv talasa napada u istočnom regionu Donbasa pomogao zemlji da kupi vreme i da ojača.

„Zahvaljujući otporu naših vojnika u Soledaru, mi smo osvojili za Ukrajinu dodatno vreme i dodatnu snagu“, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.