U trendu

Britanka ubijena u napadu nožem u Jerusalimu

Turistkinja iz Velike Britanije je ubijena danas u napadu nožem kraj jerusalimskog starog grada.

Osumnjičeni napadač je uhvaćen, javljaju izraelski mediji. Izraelska hitna pomoć Crveni Davidov štit rekla je da je mlada žena ubodena nožem više puta dok se vozila vozom. Ona je u bolnici podlegla zadobijenim ranama.

Još jedna trudna žena je povredjena, kada je voz stao na stanici u vreme napada i još jedan čovek je zadobio lakše povrede bežeći od napadača.

Lokalni mediji javljaju da je osumnjičeni napadač mentalno oboleo 57-godišnjak iz istočnog Jerusalima.

Napad se dogodio u vreme jevrejskog praznika Pashe i pred sutrašnju ceremoniju Svetog ognja u Jerusalimu kada se očekuju hiljade hrišćanskih hodočasnika u tom gradu.

Oko 1.500 policajaca iz drugih okruga je razmešteno u Jerusalimu povodom Pashe i grad je u visokoj pripravnosti, mada pre prazika nije bilo konkretnih upozorenja o mogućim terorističkim napadaima.

Od septembra 2015. godine Palestinci su ubili 43 Izraelca i dvoje američkih turista, uglavnom u napadima nožem, ali i u oružanim i napadima vozilima. U isto vreme poginulo je 243 Palestinaca, prema podacima agencije Asošijeted pres.

Izrael tvrdi da su većina bili napadači i da je nasilje podstaknuto huškanjem na napade. Palestinci, medjutim, smatraju da je to posledica decenijske okupacije teritorije na kojoj oni planiraju da osnuju svoju državu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.