U trendu

Britanska kraljica prisustvovala komemoraciji princu Filipu

LONDON – Britanska kraljica Elizabeta II prvi put se danas pojavila u javnosti posle pet meseci da bi se pridružila kraljevskoj porodici i drugim zvaničnicima na komemoraciji u čast njenog supruga princa Filipa, koji je preminuo prošle godine.

Komemoracija je održana u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, a kraljici su se pridružili princ Čarls, njegov sin Vilijam sa suprugom Kejt i drugi članovi kraljevske porodice, uključujući njihovu decu, preneo je Rojters.

Pridružili su im se i strani kraljevi i kraljice, prijatelji pokojnog vojvode, političari uključujući britanskog premijera Borisa DŽonsona, vojni zvaničnici i više od 500 predstavnika dobrotvornih i drugih organizacija koje je princ Filip zastupao.

Bakingemska palata je saopštila da je 95-godišnja kraljica bila aktivno uključena u planiranje komemoracije.

Kraljičino zdravlje je u fokusu otkako je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, nakon čega joj je njen medicinski tim savetovao da se odmori.

Kako je navedeno, ona se u februaru zarazila kovidom-19 i imala je blage simptome nalik prehladi i od tada je otkazala neke angažmane koji su podrazumevali lični kontakt.

Današnji događaj u Vestminsterskoj opatiji u Londonu organizovan je u znak zahvalnosti princu Filipu, koji je preminuo u 99. godini prošlog aprila, za njegov društveni doprinos, navela je agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar