U trendu

Broj stradalih u rudniku u Sibiru se popeo na 57

MOSKVA – Broj stradalih u rudniku uglja Listvjažnaja u Kemerovskoj oblasti, u jugozapadnom delu Sibira, porastao je na 57, javlja Tas s.

„Ukupno 57 osoba je poginulo, uključujući spasioce uključene u potragu i spasilačku operaciju“, rekao je neimenovani izvor iz ruske službe hitne pomoći.

Zbog jučerašnje eksplozije metana u rudniku uglja, hospitalizovano je 50 osoba, dok još 13 osoba dobija ambulantnu negu, prema rečima regionalnog zamenika ministra zdravlja Vitalija Keraskova.

“Ukupno 63 osobe zatražile su lekarsku pomoć do 10:00 časova. Trinaestoro je dobilo ambulantnu negu, a ostali su odvedeni u četiri regionalne bolnice”, izjavio je Keraskov.

Guverner Kemerovske oblasti Sergej Civiljov je izjavio da je 11 spasilaca hospitalizovano tokom spasilačke akcije u rudniku Listvjažnaja, gde je, prema preliminarnim podacima, ranije došlo do eksplozije metana.

“Jedan spasilac je hospitalizovan sa povredom lobanje, a desetoro zbog trovanja. Lekari procenjuju njihovo stanje kao umereno do teško”, izjavio je guverner.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, u rudniku je u trenutku incidenta bilo 287 rudara, a evakuisano je ukupno 239 ljudi.

Policija je zadržala direktora rudnika, njegovog zamenika i nadzornika tog područja zaduženog za katastrofe.

U tom regionu danas počinje trodnevna žalost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar