U trendu

Brojni konzervativci za glasanje o nepoverenju Džonsonu

LONDON – Čak 20 britanskih poslanika iz redova Konzervativne stranke premijera Borisa Džonsona planira da danas predloži da se glasa o nepoverenju Džonsonu u parlamentu, objavio je urednik londonskog „Dejli telegrafa“ na svom Tviter nalogu.

Ukupan broj poslanika koji nameravaju da upute pismo nepoverenja bi mogao da premaši 54, koliko je potrebno da se u britanskom parlamentu pokrene inicijativa za glasanje o poverenju premijeru, prenosi Rojters.

Boris Džonson je „kategorički“ negirao da je upozoren da se zabavom koju je organizovao u maju 2020. u bašti svoje rezidencije u Dauning stritu broj 10 krše pravila lokdauna i uzvratio da bi zapamtio da ga je neko obavestio o tome.

Međutim, bivši Džonsonov pomoćnik Dominik Kamings tvrdi da je u to vreme lično upozorio Džonsona na kršenje lokdauna i optužio ga da je doveo poslanike u zabludu o ovom slučaju, prenosi BBC.

Upitan da li bi podneo ostavku ako se utvrdi da je obmanuo poslanike, Džonson je odgovorio: „Prvo da vidimo šta piše u izveštaju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar