U trendu

Bugarska: Uhapšen Predrag Knežević iz kavačkog klana

PODGORICA – Policija je u Bugarskoj uhapsila Predraga Kneževica (42), jednog od vođa kavačkog klana koji je uhapšen po poternici zbog služenja zatvorske kazne za pokušaj ubistva, prenosi portal CdM.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, nakon duže i intenzivne saradnje sa inostranim partnerima a posebno sa policijama Francuske, Nemacke, Portugalije, Španije i Bugarske, slobode je na teritoriji Bugarske lišen Predrag Knežević (42), koji je posedovao lažna portugalska dokumenta na ime Branko Danijel.

Intenzivnom komunikacijom izmedu NCB Interpol Sofija i NCB Interpol Podgorica nesporno je utvrđeno da se radi o Predragu Kneževiću.

On se potražuje po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od jedne godine izrečene zbog krivičnog dela pokušaj ubistva.

Policijski službenici Uprave policije su sa policijskim službama više zemalja utvrdili da se Predrag Knežević, korišćenjem više lažnih identita, krio na teritorijama više zemalja Evropske unije.

Nakon prikupljanja svih potrebnih podataka o trenutnom lažnom identitetu koji koristi te njegovog lociranja, on je efikasnom akcijom policije Bugarske lišen slobode po poternici NCB Interpol Podgorica. Sledi komunikacija nadležnih organa dve države radi izručenja Kneževića Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.