U trendu

Bulman: EPP nema više političku moć, tražimo novu koaliciju

BRISEL – Lider grupe Socijalista i Demokrata u Evropskom parlamentu Udo Bulman izjavio je večeras da je Evropska narodna partija izgubila poltičku moć na evropskim izborima.

„Evropska narodna pratija nema rezulate i političku moć da vodi EU i Evropsku komisiju. Orbanizacija EPP nije zaustavljena. EPP ne može da traži, kao svoje pravo, da bude u većini koja će da odlučuje o tome ko će biti novi predsednik Komisije“, istakao je Bulman.

On kaže da će se socijaldemokrate u novom Evropskom paralamentu zalagati za više socijalne pravde.

U tom kontekstu, najavio je stvaranje novih koalicija u Evropskom parlamemtu koje će se zalagati za reforme i poboljšanje uslova života i rada za ”većinu, a ne samo neke” u Evropi.

”Radićemo na formiraju progresivne socijalne alijanse koja bi podržala kandidata socijaldemokrata Fransa Timermansa za predsednika Evropske komisije”, poručio je Bulman.

Lider grupe S&D u Evropskom parlametu kaže da su glasači jasno pokazali da žele da EU bude odlučnija u borbi protiv klimatskih promena, ali dodaje da se rezulatati u toj oblasti ne mogu ostvariti bez rezultata u drugim oblastima socijalne pravde.

Udo Bulman je rekao da će se evropske socijlademokrete u novom sazivu Evropskog parlamenta boriti na prvom mestu protiv siromaštva koje pogađa decu, protiv nejednakosti i izbegavanja plaćanja poreza u EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.