U trendu

Bus Laste: Napadacu pritvor zbog optužbe za pokusaja ubistva

MINHEN – Napadaču na putnike u autobusu „Laste“, koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, na zahtev nemačkog tužilaštva određen je pritvor.

Tužilaštvo zatražilo je pritvor jer ga sumnjiči za pokušaj ubistva.

Napadač je pesnicama i nogama udarao dvoje putnika, uz pretnje da će ih ubiti, saopštila je nemačka policija.

Policija je saopštila da nema naznaka da se radilo o otmici autobusa i navodi da nema naznaka ni da je napadač delovao pod dejstvom narkotika ili alkohola.

Nemački mediji prenose da je 30-godišnji državljanin Srbije, a reč je, kako Tanjug saznaje, o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-godišnjeg putnika.

On je mladića na podu udarao u lice pesnicama i nogama, usled čega je napadnuti zadobio povrede.

Kada je došlo do napada, vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Prema pisanju nemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan, ali to oružje, kasnije, nije pronađeno.

Na to je reagovala nemačka policija, koja je na mesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje talačke krize.

Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je više sati zatvoren za saobraćaj u oba pravca.

Nakon pregovora pregovaračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Odmah potom usledila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila.

Napadač je tvrdio, kako Tanjug saznaje, da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.