Čašicu viskija platio 9.000 evra!

Mladi Kinez platio je čašicu viskija 9.999 franaka (8.733 evra) u viski baru švajcarskog hotela Đavolovo mesto u Sent Moricu, javlja švajcarski portal 20minuten. Prema rečima vlasnika hotela, mladi Kinez je u viski baru naručio viski škotskog proizvođača proizveden 1878. godine, preneo je AFP.

On je rekao da nije očekivao da će bilo ko poručiti baš tu vrstu viskija, međutim, mladi Kinez izrazio je želju da popije baš viski iz 1878. godine, iako je u baru u ponudi 47 razlicitih viskija tog proizvođača, za koje po čašici treba platiti od sedam do 1.000 franaka.

Bernaskoni je rekao da je mušteriji rekao da najskuplji viski nije za prodaju, ali je mladi Kinez insistirao da ga popije, pa je vlasnik hotela nazvao oca, koji mu je rekao da posluži piće iako mušterija nije želela da plati unapred.

Sve je, međutim, proteklo u redu i sada kada je boca otvorena, hotel se nada da će uspeti da proda i preostali viski iz flaše, pa razmišlja i o smanjenju cene.

Viski bar Đavolovog hotela dobio je više nagrada za svoju kolekciju od 2.500 boca, među kojima i od Ginisove knjige rekorda, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.