U trendu

Čavušoglu: Nadamo se da će SAD ukinuti sankcije Iranu

ISTANBUL – Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je danas u Istanbulu da se nada da će se administracija američkog predsednika Džoa Bajdena vratiti nuklearnom sporazumu s Iranom i da će ukinuti sankcije toj zemlji.

Čavušoglu, koji se u Istanbulu danas sastao s iranskim ministrom spoljnih poslova Mohamedom Džavadom Zarifom, istakao je kako Turska od početka daje svoju podršku iranskom nuklearnom sporazumu i da je bivši američki predsednik Donald Tramp taj koji je povukao Sjedinjene Američke Države iz sporazuma, navodi AP.

„Nadam se da će se Bajdenova administracija vratiti nuklearnom sporazumu i da će biti ukinute sankcije protiv bratskog Irana,“ poručio je Čavošoglu na konferenciji za novinare, prenosi agencija.

Administracija novog američkog predsednika Džoa Bajdena poručila je ranije da Teheran mora da nastavi da poštuje ograničenja prema nuklearnom sporazumu svetskih sila iz 2015. godine, pre nego što se Sjedinjene Države ponovo pridruže ovom dogovoru sa Iranom.

Iranski ministar Zarif boravi u Turskoj u okviru turneje po zemljama južnog Kavkaza čiji je cilj izgradnja podrške za stvaranje regionalne platforme koja bi uključivala Jermeniju, Azerbejdžan, Gruziju, Iran, Rusiju i Tursku i podstakla saradnju među tim zemljama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar