U trendu

Češka ministarka: Postoji više verzija o eksploziji iz 2014.

PRAG – Ministarka pravde Marija Benešova je danas rekla za onlajn novine novinky.cz da postoji nekoliko verzija incidenta u selu Vrbjetice, kada su u eksploziji skladišta municije stradale dve osobe.

„Bila sam prisutna tokom sastannka vlade kada se razmatrao incident u Vrbjeticama. Moje mišljenje je slično onome koje je izrekao predsednik Miloš Zeman nakon što je video izveštaj Informacione i bezbednosne službe (kontaobaveštajne – TAS S). Primetila sam da postoje još neke moguće verzije“, rekla je Benešova, a prenela ruska agencija TAS S.

Ona se uzdržala od detaljnog objašnjenja.

„Koje su to verzije? Ne mogu o tome da pričam ovde. Ovi detalji se ne mogu otkrivati. Sve je snimljeno, napravljeno tokom sastanka vlade“, rekla je.

Češki premijer Andrej Babiš je 26. aprila rekao da istražitelji ispituju samo jednu mogućnost – akt sabotaže koju je načinila inostrana tajna služba.

Prethodno, 17. aprila, češke vlasti su tvrdile da je Moskva navodno odgovorna za eksploziju, nakon čega je iz Praga proterano 18 ruskih diplomata pod sumnjom da su agenti ruskih specijalnih službi, a rusko ministarstvo je uzvratilo istom merom i proteralo češke diplomate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.