U trendu

Cetinje: Uklonjena ograda ispred Cetinjskog manastira

CETINJE – Grupa građana uklonila je zaštitnu ogradu postavljenu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira, prenose podgoričke „Vijesti“.

Iz Uprave policije tom listu je rečeno da je brzom reakcijom uspostavljena kontrola.

Portal RTCG prenosi da na trgu kordon policije obezbeduje javni red i mir i da je pojačano prisustvo policije u okolini manastira.

Zaštitne ograde postavljene su jutros na Dvorskom trgu, ali i u okolnim ulicima koje vode ka Cetinjskom manastiru, dan uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Istovremeno, portal CdM objavio je saopštenje koje su, u svojstvu građana, potpisali Aleksandar Pavićević, Miodrag Živković i Aleksandar Saša Zeković i u kojem navode da su Upravi policije i Vrhovnom državnom tužilaštvu podneli prijavu da bi se, kako navode, „blagovremenim i preventivnim postupanjem proverilo u javnosti izraženo prisutno saznanje da se u objektu i prostorijama Cetinjskog manastira navodno nalazi više NN lica (koja ne pripadaju bratstvu tog verskog objekta), a koja, prema navodima, poseduju vatreno oružje i druga sredstva pogodna za izvršenje teških krivičnih dela protiv života i tela“.

Oni traže da policija preduzme zakonom predvidene radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, uključujući i pretres.

Ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, iako isključivo crkveni događaj, od same najave je pojačalo napetosti u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Đukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar