U trendu

CG: Protest u Tuzima zbog ubistva 19-godišnje Š. B.

PODGORICA – Građani mesta Tuzi nedaleko od Podgorice, danas su na mirnom okupljanju izrazili protest zbog ubistva 19-godišnje Š.B.

Više desetina okupljenih građana nosilo je transparente na crnogorskom i albanskom jeziku, zahtevajući pravdu u slučaju ubijene devojke.

Nosili su i fotografije nastradali devojke i natpise sa porukama „Učite sinove da žene nisu objekti“, „Pravo na život bez nasilja“, „Pravda ponekad spava, ali nikad ne umire“, „Juče Šejla, danas ti“, „Ovde nema sigurnosti, ni kuća više nije sklonište“, prenela je RTCG.

Ubistvo devojke osudio je na Tviteru potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

„Tragedija u Tuzima poslednji je alarm nadležnim institucijama sistema koje moraju pronaći mehanizme zaštite žrtava nasilja u porodici. Stojimo čvrsto uz naše žene, majke, sestre i zajedničkim snagama moramo učiniti sve da ih zaštitimo, a počinioce (nasilja) privedemo pravdi“, istakao je Abazović.

Reagovao je i poslanik DPS-a Duško Marković i izrazio podršku „opravdanoj reakciji građana“.

„To je tragedija koja ne pogađa samo njenu porodicu, već celu zajednicu i društvo. Jedan mladi život je ugašen i to je velika opomena da se svako nasilje mora saseći u korenu“, napisao je Marković na svom Tviter nalogu.

Policija i dalje traga za Iljirom Đokajem koji je osumnjičen za ubistvo i od ranije je poznat organima gonjenja zbog nasilja u porodici i sumnje da se bavi neovlašćenom proizvodnjom i prodajom narkotika.

Đokaj je, kako se sumnja, 30. septembra hicima iz pištolja prvo ubio suprugu, zatim ranio tasta, a potom pobegao.

Današnji protest je održan u organizaciji dve NVO – Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar