U trendu

CG: Skupština u petak o predlogu za skraćenje mandata

PODGORICA – Predednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je za petak u 12 sati vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će se glasati o predlogu predsednika Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Stara parlamentarna većina najavila je da će glasati protiv Đukanovićevog predloga i insistira da on da mandat za sastav nove Vlade lideru Demosa Miodragu Lekićui.

Zbog odbijanja Đukanovića da to učini, stara većina pokrenula je postupak za njegovu smenu, ali o tome mora da se izjasni Ustavni sud, koji je trenutno blokiran.

Iz kabineta Đurović su rekli za TV Vijesti da sednica parlamenta, na kojoj bi i formalno mogao da se pokrene postupak smene Đukanovića, još nije zakazana jer još nije prošlo deset dana od podnošenja inicijative za smenu, pa je to moguće 4. oktobra.

Naveli su i da još nije zakazan nastavak sednice od 2. septembra, na kojoj treba da se glasa o smeni Đurović, a na početku koje je potpredsednica parlamenta Branka Bošnjak dala pauzu na zahtev DF-a.

Kako su objasnili, po Poslovniku, kolegijum predsednice „planira rad zasedanja“, a sa obzirom da je sednica prekinuta na zahtev predstavnika DF-a kao predlagača, od njih se očekuje da traže njen nastavak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar