U trendu

CG traži izručenje osumnjičenih za ubistvo Jovana Vukotića

PODGORICA – Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je zvanično od Ministarstva pravde Turske zatražilo izručenje trojice crnogorskih državljana osumnjičenih za ubistvo Jovana Vukotića, koji je važio za vođu škaljarskog klana, septembra prošle godine.

Reč je o Radoju Živkoviću, Milanu Vujoića i Zdravku Perunoviću, čije izručenje se traži radi vođenja krivičnih postupaka pred Višim sudom u Podgorici i Specijalnim državnim tužilaštvom.

„Živković i Vujotić se potražuju radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, otmica i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a Živković i zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je izručenje Perunovića zatraženo takođe radi krivičnog gonjenja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je, kažu, od turskog pravosuđa obavešteno da se Živković, Vujotić i Perunović u Turskoj ne nalaze u ekstradicionom pritvoru po međunarodnoj poternici NCB Interpola Podgorica, već im je pritvor određen zbog izvršenja krivičnog dela na teritoriji Turske.

„To je, u skladu sa ustaljenom praksom u ovakvim slučajevima, realno očekivati da će ekstradicija navedenih lica u Crnu Goru biti moguća tek nakon pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi u Turskoj, ili nakon što budu izdržane eventualno izrečene kazne zatvora“, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar