U trendu

CG: Uhapšeno više službenika Uprave prihoda i carina

PODGORICA – Po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umešani u krađu zaplenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.

„Nakon ocene dosad prikupljenih dokaza i obaveštenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode Ž.I. – načelnika Odeljenja za sprečavanje krijumčarenja i N. A, R. V. i M. S. članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita“, saopštio je Portalu RTCG Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u SDT-u.

Oni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa.

„Ranije su, u istom predmetu, lišeni slobode osumnjičeni predsednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta E. A. šef Mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina M. P. i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama D. B, zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a nakon saslušanja im je određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa od časa lišenja slobode“, kazao je Radonjić.

Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, kako je rekao, pored osumnjičenih i lišenih slobode, pokrenulo je Specijalno državno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obaveštenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem.

„Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo blagovremeno će obavestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna“, kazao je Radonjić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar