U trendu

CIK BiH: Na izbore do 11 sati izašlo 14 odsto birača

SARAJEVO – Centralna izborna komisija u Bosni i Hercegovini saopštila je da je do 11 sati odziv na današnje izbore 14 odsto, odnosno da je na biračka mesta izašlo 459.989 birača.

Predsednik CIK-a Suad Arnautović rkeao je na pres konferenciji da je to za tri procenta više u odnosu na izbore 2018. godine.

„Ovaj procenat je veći ako se ima u vidu da nam još nisu dostavljeni u sistem podaci iz Gradačca, Tuzle, Tešnja i Novog Travnika“, naglasio je Arnautović, prenosi portal Klix.

Naveo je da se izbori odvijaju na 5.903 biračka mesta i da pojedina biračka mesta nisu otvorena tačno u sedam sati, a razlozi su, kao i na ranijim izborima, to što nisu izvršene na vreme pripreme, kašnjenje članova biračkih odbora i slično.

„Na 12 biračkih mesta je došlo do značajnijih kašnjenja i to u Bihaću na jednom mestu, Banja Luka (4), Lukavac (1), Srebrenik (1), Zvornik (1), Zenica (2), Ilijaš (1), Goražde (1)“, rekao je Arnautović.

Prema njegovim rečima, ukupan broj prijavljenih događaja koji se smatraju incidentnim je devet, od toga u FBiH četiri, u RS jedan i u distriktu Brčko četiri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar