U trendu

Cilj otvaranje klastera 3, i priprema jos jednog do kraja god

BRISEL – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da će Srbija nastaviti da radi na otvaranju klastera 3, na narednoj međuvladinoj konferenciji u junu, kao i na pripremi još jednog klastera za otvaranje do kraja godine.

Na pitanje šta su planovi Srbije za 2022. godinu, kada je reč o evropskim integracijama, premijerka je rekla:

„Svakako da ćemo raditi sa državama članicama i Evropskom komisijom da otvorimo klaster 3 na sledećoj međuvladinoj konferenciji, nadam se u junu, tokom francuskog predsedavanja, kao i da pripremimo još jedan a otvaranje do kraja 2022“.

To bi, ističe, bio veliki pomak.

„Ambicionozniji smo od toga, ali da vidimo, prvo će biti izbori, pa da vidimo ko ima odgovornost da se bori za Srbiju u EU“, rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da je ovo momentum za Srbiju koji nije viđen ranije, otvaranjem četiri pregovaračka poglavlja, ali i „revolucionarnim korakom“ u oblasti vladavine prava, izglasavanjem izmena Ustava u oblasti pravosuđa.

„Taj momentum ne smemo da izgubimo, zato nećemo da se zaustavljamo ni da pravimo pauzu, bez obzira na izbore. Naša je odgovornost da nastavimo da radimo na ovome“, rekla je Brnabić i dodala da sve to pokazuje da je Srbija posvećena reformama, pre svega u oblasti vladavine prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.