U trendu

Činjenicu da je Sarajevo etnički čist grad nije moguće maskirati spinovima

SARAJEVO – Savetnik srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH Saša Aulić izjavio je da je svakome iole dobronamernom jasno da u izjavi srpskog člana Željke Cvijanović nije problematizovano prisustvo Azijata u Sarajevu, već dramatično odsustvo Srba koji su u tom gradu, kao i u celoj FBiH, svedeni na nivo statističke greške.

Aulić je u izjavi za Srnu naglasio da činjenicu da je Sarajevo etnički čist grad nije moguće maskirati zlonamernim medijskim spinovanjima, a posebno ne, kako je naveo, „jadnjikavim imputiranjem rasizma tamo gde ga nema ni u tragovima“.

„Uostalom, ako je namera da se problematizuje naziv Azijati, možemo i konkretnije reći da u Sarajevu danas, nažalost, ima manje Srba nego mudžahedina i raznih stranih boraca iz proteklog rata, sakrivenih po kojekakvim organizacijama koji se navodno bave humanitarnim radom“, istakao je Aulić.

On je rekao da je očigledno da u sarajevskom političkom, kao i medijskom diskursu, etničko čišćenje sarajevskih Srba nije zločin, niti nešto što ih sprečava da se licemjerno hvališu „otvorenošću“ i „multikulturalnošću“ grada koji je isterao više od oko 150.000 sopstvenih građana.

„Utoliko i ne čudi zlonamerna interpretacija portala ‘Kliks’, jer je u svakom slučaju jednostavnije posegnuti za jeftinim spinovanjem, nego se suočiti sa sopstvenim zabludama i izmaštanim predstavama o kvaziotvorenom, a zapravo etnički čistom i u ekstremizam ogrezlom Sarajevu – ukazao je Aulić reagujući na tvrdnju ovog portala da je, kako kažu, rasistička izjava Cvijanovićeve da u Sarajevu ima više Azijata nego Srba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.