CMG: Disciplina i pravila u porodici utiču na moral društva

Napredak svake porodice doprinosi napretku cele zemlje, a vrednost koju svaka porodica stvara formira snagu za veliko podmlađivanje kineske nacije, piše Kineska medijska grupa (CMG) navodeći da ljubav majke ima uticaj na disciplinu i pravila u porodici, a disciplina i pravila u porodici imaju uticaj na društveni moral.

Pod naslovom „Si Đinpingova ljubav prema majci“ CMG navodi da su sugestije majke položile temelj Sijevoj rukovodećoj poziciji.

Porodica je prva učionica života, a roditelji su prvi učitelji dece. Nakon 18. saziva Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine, predsednik Si Đinping je mnogo puta podvukao važnost izgradnje porodične discipline i pravila, dodaje CMG.

Tokom susreta sa predstavnicima kineskih porodica u decembru 2016. godine, Si je istakao da kod dece treba širiti dobre moralne koncepte, kako bi ona zdravo rasla sa lepom dušom i kako bi izrasli u talentovane ljude, dok je 2017, na sastanku povom Praznika proleća pozvao da se ne zanemaruje porodična ljubav zbog daljine ni svakodnevne zauzetosti, podseća CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.