U trendu

CNN: M. Tramp odbila da pozove na smirivanje tenzija

VAŠINGTON – Bivša prva dama SAD Melanija Tramp odbila je da uputi apel za smirivanje tenzija i pozove na nenasilje tokom pobune i napada na Kapitol Hil 6. januara kada su pobunjenici i pristalice Donalda Trampa upali u zgradu američkog Kongresa, piše CNN pozivajući se na dva izvora upoznata sa događajima kritičnog dana.

Izvori CNN tvrde da je Trampova pomoćnica Stefani Grišam Melaniji poslala poruku sa pitanjem: „Da li želite da tvitujete da su mirni protesti pravo svakog Amerikanca, ali da nema mesta bezakonju i nasilju?“ na šta je prva dama, kako prenosi CNN, odgovorila jednom rečju: „Ne“.

Portal Politiko je juče objavio delove iz još uvek neobjavljene knjige Stefani Grišam u kojoj detaljno opisuje događaje pre, za vreme i neposredno nakon 6. januara.

CNN podseća da je u januaru izvestio da je Melanija Tramp tokom pobune bila u Beloj kući i pozirala fotografima i da nije pokazala nameru da otkaže fotografisanje, niti se na bilo koji način javno oglasila o nemirima koje su na Kapitol Hilu počinile pristalice njenog supruga, predsednika Donalda Trampa.

Tek pet dana kasnije, 11. januara, Tramp se oglasio i delimično osudio nasilje na Kapitol Hilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar