U trendu

CNN: Porodicama iranskih fudbalera preti zatvor ako ne budu pevali himnu

DOHA – Članovima porodica iranskih fudbalskih reprezentativaca na Svetskom prvenstvu preti zatvor i mučenje ukoliko se igrači ne budu dolično ponašali pred današnju utakmicu protiv SAD, odnosno ukoliko ne budu pevali himnu, rekao je izvor uključen u obezbeđenje utakmica.
Nakon odbijanja iranskih igrača da pevaju nacionalnu himnu na prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu protiv Engleske 21. novembra, izvor je rekao za Si-En-En da su igrači pozvani na sastanak sa pripadnicima Korpusa iranske revolucionarne garde (IRGC).

Izvor je rekao da je iranskim fudbalerima rečeno da će se njihove porodice suočiti sa nasiljem i mučenjem ako ne budu pevali nacionalnu himnu ili ako se pridruže bilo kakvom političkom protestu protiv režima u Teheranu.
Fudbaleri su pevali himnu pred drugu utakmicu protiv Velsa prošlog petka, u kojoj je Iran pobedio sa 2:0.

Izvor, koji pažljivo prati iranske bezbednosne agencije koje deluju u Kataru tokom Svetskog prvenstva, rekao je da je na desetine oficira iz IRGC-a angažovano da nadgledaju iranske igrače kojima nije dozvoljeno da se mešaju sa ljudima van tima ili da se sastaju sa strancima.
Iran i SAD sastaju se danas u ključnom meču Grupe B na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar