U trendu

Crna Gora za turiste spremna već za praznike

BAR – Crna Gora je za turiste spremna već za praznike, a u opštini Bar turistička sezona je počela pre desetak dana sa boljim vremenskih uslova, ali i sa prvim dolascima sportskih ekipa na pripreme.

Predsednik opštine Bar Dušan Raičević rekao je da je, osim sportskih ekipa, poslednjih dana primećen i veći broj turista, kao i da postoje najave za dolazak turista iz Srbije tokom predstojećih praznika.

Jedan od glavnih razloga za to, dodao je, jeste što državljanima Srbije za ulazak u Crnu Goru nije potreban PCR test ili potvrda o vakcinaciji.

„Za nas je turistička sezona počela pre desetak dana, s obzirom da je povoljno vreme stvorilo uslove za to, a poboljšanje sportske infrastrukture za početak priprema sportskih ekipa“, rekao je Raičević u Baru novinarima iz Srbije.

Ističe da je Bar domaćin atletskoj reprezentaciji Srbije već desetak dana i da zbog toga voli da kaže da je za njih sezona tada zvanično i počela.

„Ono što nas raduje su najave za dolazak turista za predstojeće praznike, zbog toga činimo sve da budemo spremni za početak turističke sezone već tokom ovih praznika“, naveo je predsednik opštine.

Ekipa Tanjuga na putu do Bara na Graničnom prelazu Brodarevo uverilila se da ulazak u Crnu Goru funkcioniše skoro kao i pre korone, nije potreban PCR test ili potvrda o vakcinaciji, ali jeste maska i, naravno, pasoš ili lična karta.

Bar krajem aprila izgleda prilično „živo“, većim delom zbog lokalnog stanovništva.

Ugostiteljski objekti uveliko rade, ali uz poštovanje epidemiloških mera – konobari nose maske i na svakom stolu je bočica za dezinfekciju, a za razliku od Srbije, u Crnoj Gori moguće je popiti piće ili večerati do 23 časa.

Od ponoći do pet sati ujutro u Crnoj Gori je policijski čas i nije dozvoljeno izlaženje.

Er Srbija je juče saopštila da povećva kapacitete za putovanja između Srbije i Crne Gore, uvođenjem dodatnih letova i više od 3.000 dodatnih sedišta ka Tivtu i Podgorici tokom prvomajskih i uskršnjih praznika.

Srpska nacionalna avio-kompanija planira da tokom maja leti 15 puta nedeljno do Podgorice, obavljajući dva dnevna leta, osim petkom kada će do crnogorske prestonice saobraćati tri puta dnevno.

Do Tivta će se u maju leteti devet puta nedeljno, uz jedan let svakog dana, osim petkom i nedeljom kada će se obavljati dva dnevna leta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.