U trendu

Cubrilovic čestitao Orlicu izbor za predsednika parlamenta

BANJALUKA – Predsednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović čestitao je danas u ime parlamenta RS i svoje lično ime izbor za predsednika Narodne skupštine Srbije Vladimiru Orliću sa željom da uspešno rukovodi radom parlamenta u interesu države Srbije, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih njenih građana.

„Svim izabranim narodnim poslanicima 13. saziva Narodne skupštine Republike Srbije želim uspešan rad na donošenju zakona i drugih akata koji će omogućiti brži napredak i razvoj Srbije. Uveren sam da će Vašim izborom biti nastavljena i ojačana dosadašnja uspešna međuparlamentarna saradnja Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, u skladu sa Specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije i našim bratskim odnosima koji nadilaze svaki oblik formalne povezanosti”, navodi se u čestitki predsednika Čubrilovića, saopšteno je iz parlamenta RS.
On ističe da za Narodnu skupštinu Republike Srpske Memorandum o saradnji sa Skupštinom Srbije, potpisan 2018. godine, predstavlja najvažniji oblik institucionalne saradnje sa maticom i izražava uverenje da će u skladu sa tim aktom komunikacija i zajednički rad u narednom periodu biti još intenzivniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.