U trendu

Čubrilović-Pastor: Nastaviti dobru saradnju parlamenata

BANJALUKA – Saradnja Republike Srske i Autonomne pokrajine Vojvodine na visokom je nivou, a biće nastavljena i u narednom periodu sa novim sazivom parlamenta Srpske, uz jačanje političkih i društvenih odnosa, poručeno je nakon sastanka predsednika dva parlamenta, Nedeljka Čubrilovića i Ištvana Pastora.

Čubrilović je, nakon sastanka sa delegacijom vojvođanske Skupštine u Banjaluci, istakao da su u proteklom periodu dva parlamenta razmenila značajno iskustvo.

„Nadam se da će se ovim putem nastaviti i da ta saradnja neće biti samo na nivou parlamenata, nego da će imati konkretizaciju u određenim poslovima“, rekao je Čubrilović, prenela je RTRS.

Pastor je istakao da su na sastanku sumirani dobri rezultati i iskustva dugogodišnje saradnje dva parlamenta.

„Konstatovali smo i da će sutra biti konstituisana skupština Srpske u novom sazivu. Sigurno je da će se institucionalna saradnja nastaviti. Voleli bismo kada bi ta lična komponenta, koju budemo krenuli od sutra da gradimo, dostigla nivo koji smo uspeli da izgradimo sa Čubrilovićem“, rekao je Pastor.

Sastanku su u Narodnoj skupštini prisustvovali i mađarski ambasador u BiH Kristijan Poš, generalnim konzul Srbije Miloš Vujić i potpredsednik vlade Srpske Anton Kasipović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar