U trendu

Čubrilović: RS jedinstvena, Inckova odluka pogrešna

BANJALUKA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Republika Srpska jedinstvena i da se nakon današnje posebne sednice Parlamenta odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida neće moći da primenjuje u RS.

Čubrilović je rekao da je Narodna skupština po hitnom postupku usvojila Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakon o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika, kao i da ovim neće biti moguća primena nametnute Inckove odluke.

On je istakao da su oba zakona, u skladu sa dogovorom lidera svih političkih partija iz Republike Srpske, usvojena glasovima svih prisutnih poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP, prenela je RTRS.
Republika Srpska je jedinstvena u ovome – rekao je Čubrilović.

On je dodao da je odluka odlazećeg visokog predstavnika bila pogrešna, nepotrebna, kao i da je iskomplikovala situaciju u BiH.
„Incko je trebalo da pokaže da nije instrument bošnjačke politike i njihova zlatna ribica za ispunjavanje želja. Ovom odlukom je gurnuo BiH u najveću krizu nakon rata“, rekao je Čubrilović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.