Čubrilović: Želimo da Srbija ostane lider zapadnog Balkana

BANJALUKA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je rukovodstvu i građanima Srbije Sretenje – Dan državnosti, uz želju da Srbija ostane predvodnik celog zapadnog Balkana u stvaranju i poštovanju univerzalnih vrednosti i dostignuća civilizovanog i modernog doba.

„Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom napretku Srbije, kao pokretraču razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora“, naveo je Čubrilović u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsedniku Narodne skupštine Maji Gojković i premijeru Ani Brnabić.

On je istakao da su čvrste bratske i prijateljske veze oduvek bile temelj saradnje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, a posebno u oblastima ekonomije, obrazovanja i kulture, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

„Srbija je uložila značajna sredstva za pomoć Srpskoj i Srbima povratnicima u Federaciju BiH. Za to vam u ime naših građana izražavam duboko poštovanje i zahvalnost. Uz želju i nadu da će Srbija nastaviti da se razvija u svakom segmentu društva i da će se izboriti sa izazovima koji su pred njom, upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti, a građanima Srbije želim napredak i blagostanje“, naveo je Čubrilović, prenosi Srna.

Srbija obeležava 216 godina od početka Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava kojim je stvorena prva moderna i demokratska država na prostorima Balkana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.