U trendu

Cvijanović odlikovala ruskog doktora Moisejenka

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas Orden časti sa zlatnim zracima irektoru Onkocentra i počasnom doktoru Ruske Federacije Vladimiru Moisejenku.

Orden je Moisejenku dodeljen za priznat dugogodišnji rad i lične rezultate u zdravstvu, kao i veliki doprinos u razvoju zdravstvenih usluga, lečenju pacijenata i pružanju podrške u istraživanju, edukaciji i unapređenju saradnje između zdravstvenog sistema Republike Srpske sa medicinskim ustanovama Ruske Federacije, saopšte je iz Kabineta predsednice Srpske.

Cvijanović je Orden Moisejenku uručila na prijemu upriličenom za eminentne stručnjake iz Sankt Peterburga koji su boravili u Republici Srskoj u želji da podele svoja vrhunska znanja i iskustva sa kolegama u Srpskoj.

Ona je izrazila zahvalanost prof. dr Vladimiru Moisejenku na unapređenju saradnje u sektoru zdravstva između Republike Srpske i Ruske Federacije, Onkocentra iz Sankt Peterburga i UKC-a Republike Srpske, koja je, kako je navela, u duhu sveopšte saradnje koju neguju dva naroda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar