U trendu

Cvijanovic: Pisanija Zvizdica i Izetbegovica pokazuju nemoć

BANJALUKA – Predsednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je pismo koje su uputili predsedavajući Predstavničkog i Doma naroda parlamenta BiH, Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović, na nekoliko stotina adresa u EU i SAD, uobičajeni manir bošnjačkih političara koji su, kako kaže, nesposobni za zajednički život i dijalog, pa to nastoje da kamufliraju kojekakvim pisanijima na razne strane adrese.

Upitana da prokomentariše pismo u kojem Zvizdić i Izetbegović traže da se hitno reaguje povodom krize u BiH, koju su, kako tvrde, izazvale vlasti RS, Cvijanovićeva je odgovorila da je tražiti pomoć od drugih zemalja ili organizacija, a ne pričati u okviru one zemlje koju nazivaš svojom, patetično, prenosi RTRS.

„Uobičajeno je i da bošnjački političari svojataju institucije na nivou BiH i na te strane adrese upućuju svoje stavove, koji nisu zajednički i ne pripadaju svima koji učestvuju u radu tih institucija. Osim toga, upravo se bošnjački kadar ponaša izvan Ustavom i zakonom propisanih procedura, a dovoljno je videti šta rade ministar inostranih poslova ili ministar odbrane u Savetu ministara“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da upravo taj kadar urušava veru da su zajednički život ili dogovor u BiH mogući, prenose Nezavisne novine.

„Tako je i ovo pisanije Izetbegovića i Zvizdića samo stav bošnjačkih političara, ali ne i BiH, kao što nije ni institucija u kojima sede ako i ta država, a i te institucije pripadaju svima, a to znači i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima“, istakla je Cvijanoviceva.

Prema njenim rečima, problemi u BiH se jednostavno mogu rešiti, da to žele bošnjački političari, ali oni, kako tvrdi, uporno pokazuju da ne žele.

„Optuživati stalno druge sa kojima navodno zajedno živiš i stalno kritikovati zemlje u okruženju pokazuje nemoć, ali i tragičnu razmaženost na koju su ih naučili upravo stranci i visoki predstavnici. Jedini koji ugrožavaju zajedničku državu su oni koji ne žele prihvatiti da je zajednička, a to su potpisnici ovog pisma i oni koji zajedno s njima horski napadaju Republiku Srpsku“, zaključila je Cvijanovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.