U trendu

Cvijanović: Specijalni rat i opasno podmetanje

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović nazvala je danas „opasnim podmetanjem“ navode pojedinih sarajevskih medija o tome da je evropski komesar za proširenje Oliver Varheji sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom dogovorio održavanje posebne sednice Skupštine RS.

Cvijanović je, reagujući na pisanje sarajevskih medija, ocenila da je na snazi „specijalni rat“.

„Ovo opet radi sarajevska kuhinja u sprezi sa svojim prijateljima, koji su ustvari neprijatelji jedine moguće BiH. Ko kome šta podmeće i smešta, to više i nije važno, ali je jasno da je na sceni specijalni rat“, rekla je Cvijanović.

Kako je dodala, to je ono čemu se uvek pribegne na sarajevskoj političkoj sceni „uz uobičajene pretnje pravosuđem, prizivanje stranih ili trupa ili visokih predstavnika, angažovanje domaće i strane međunarodne harange“, prenosi RTRS.

„Ne znam da li nekome stvarno deluje realno da je došao bilo koji evropski komesar i dogovarao kad će se održati sednica Narodne skupštine Republike Srpske. Meni nije, zaista, realno ni to da bi bilo ko to i napisao. Ovo je opasno podmetanje i u ovu političku prljavštinu se nastoji uvući svako. Mislim da je usmereno na Mađarsku zbog njihovog realnog, objektivnog i neopterećenog stava o krizi u BiH“, navela je Cvijanović.

Cvijanović je ocenila da „svi moraju horski i papagajski da ponavljaju sarajevsku mantru“.

„Inače, sarajevska scena je sa domaćim i stranim akterima postala prestonica histerije, fabrikacije, laži, manipulacije i destrukcije“, navela je Cvijanović.

Objavljivanje dokumenta sa potpisom šefa Delegacije EU u Sarajevu Johana Satlera o navodnom dogovoru Varhejia sa Dodikom o održavanju sednice NSRS o prenosu nadležnosti sa BiH na RS, izazvao je različita reagovanja Sarajeva i Banjaluke.

Dok političko Sarajevo traži objašnjenje od EU i upozorava da u BiH više ništa nečhe biti isto, iz Banjaluke negiraju bilo kakav dogovor Dodika sa Varhejijem o sednici NSRS o prenosu nadležnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar