U trendu

Da li je telo Medlin Mekejn pronađeno u Australiji?

Britanska policija uključila se istragu australijskih kolega u vezi sa kovčegom u kojem je pronađen kostur devojčice preminule 2007. godine, sumnjajući da bi u pitanju mogla biti malena Medlin Mekejn.

Trogodišnja Medlin nestala je iz portugalskog letovališta Praja da Luz upravo 2007. godine, a istraga je dosad pokazala da je devojčica pronađena u kovčegu u trenutku smrti imala između 2 i 4 godine, kao i da je bila plave kose, baš poput nestale devojčice, prenose britanski mediji.

Zajedno s ostacima tela devojčice, u kovčegu pronađenom uz auto-put u zabačenom predelu na jugu Australije je pronađena i haljinica, majica kratkih rukava kao i ćebe specifičnog uzorka, za koje se istražitelji nadaju da bi im pomoglo u otkrivanju identiteta preminulog deteta.

Pronađena odeća ne poklapa se sa onom u kojoj je nestala mala Medlin, koja je u trenutku nestanka bila u pidžami.

Ako je u pitanju Medlin, postavlja se pitanje kako je neopaženo stigla od Portugala do juga Australije, ali u ranijim fazama istrage policija je razgovarala i sa nekoliko sumnjivih Australijanaca. Između ostalih, ispitan je i osuđeni pedofil Roderik MekDonald koji se u trenutku Medlinog nestanka nalazio u istom portugalskom gradiću, a prethodno je služio zatvorsku kaznu zbog napada na osmogodišnju devojčicu. MekDonald je trenutno u zatvoru na Malti.

Australijska policija u međuvremenu je odbacila navode da slučaj devojčice iz kovčega povezuju s nestalom Britankom, ali britanska policija ističe da „ne mogu da isključe“ da je reč upravo o Medlin, i najavljuju dalju istragu.

Medlini roditelji ovakav razvoj događaja za sada nisu komentarisali.

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar