U trendu

Da li su bila dva napadača u Londonu?

U današnjim incidentima kod britanskog parlamenta koje policija tretira kao teroristički čin, moguće je da su učestvovala dva napadača, javlja BBC dok iz Londona stižu konfuzne informacije o incidentima, kao i o žrtvama.

Novinar Danijel Sendford prenosi reči očevidaca koji tvrde su videli „jednog belog muškarca“ i „jednog crnog sa šiljatom bradom“.

Moguće je, mada on ističe da nije potvrđeno, da su obojica bila u vozilu koje je velikom brzinom jurilo Vestminsterskim mostom pokosivši desetak ljudi.

U napadu u Londonu povređeno troje francuskih učenika

Troje francuskih učenika povređeno je danas u napadu koji se dogodio u blizini britanskog parlamenta u Londonu, potvrdili su francuski zvaničnici.

Troje učenika starih 15 i 16 godina su iz Bretanje na zapadu Francuske, javio je regionalni list Le Telegram.

Francuski premijer Bernar Kaznev potvrdio je na Tviteru da su povređeni učenici, prenosi Rojters.

Prema svedočenju njihovih drugova koji su bili očevici, troje učenika povređeno je na Vestminsterskom mostu kada je na njih naleteo auto koji je učestvovao u napadu.

Ranije je Skaj njuz javio da je u napadu poginulo dvoje ljudi.

Londonska Hitna pomoć saopštila je da je zbrinula najmanje 10 osoba na Vestminsterskom mostu, u blizini britanskog parlamenta, nakon napada koji policija tretira kao „teroristički incident“.

„Možemo da potvrdimo da smo zbrinuli najmanje 10 pacijenata na Vestministerskom mostu i veliki broj bolnica je u stanju pripravnosti dok nastavljamo da reagujemo na incident“, navela je u saopštenju zamenica direktora za operacije londonske Hitne pomoći Paulin Kranmer, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.